m menu image  m home m cart

OLED TV ή 4K LCD TV;

Η απάντηση της LG


  Σε εξειδικευμένη παρουσίαση που διοργάνωσε η LG Hellas, τα στελέχη της στους τομείς Audio/ Video είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τη στρατηγική της εταιρείας σε ό,τι αφορά τις τηλεοράσεις και να πληροφορήσουν για τα πλεονεκτήματα των προϊόντων της. Στην LG πιστεύουν ότι βρισκόμαστε ενόψει της άνθησης της αγοράς (με δεδομένο το σημείο εκκίνησης που βρισκόμαστε σήμερα), ένα διάστημα που η τεχνολογία OLED θα κυριαρχήσει στην υψηλή κατηγορία τιμής και στις Τηλεοράσεις με τεχνολογία αιχμής. Οι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι της LG έχουν αυτή την πεποίθηση είναι περισσότεροι τους ενός και σχετίζονται τόσο με τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας OLED, όσο και με τις τιμές διάθεσης των τελικών προϊόντων που μπορεί να επιτύχει η LG. Ξεκινώντας από το τελευταίο, η νέα γενιά OLED TV της εταιρείας έρχεται σε τιμές που βρίσκονται σχεδόν στο ήμισυ σε σχέση με τα μοντέλα της πρώτης γενιάς. Παράδειγμα αποτελεί η 55΄΄ Curved OLED TV 55EC930V, η οποία αναμένεται σε τελική τιμή περί τα €3000.

  Σε ό,τι αφορά την τεχνολογία, σύμφωνα με την LG, οι οθόνες OLED είναι οι πλέον κατάλληλες για την κατασκευή Κυρτών Τηλεοράσεων. Πάντα σύμφωνα με την LG, η τεχνολογία OLED δεν παρουσιάζει σκίαση στην περιφέρεια του πάνελ, όταν χρησιμοποιείται σε κυρτές οθόνες. Αντίθετα, οι υλοποιήσεις LCD έχουν το μειονέκτημα της μη ομοιογενούς κατανομής της φωτεινότητας από το LED backlight– πρόβλημα που υπάρχει εν γένει στην εν λόγω τεχνολογία, αλλά επιδεινώνεται όταν η οθόνη είναι κυρτή.

  Στην ποιότητα της εικόνας βασίζεται το επιχείρημα της LG όταν τίθεται το δίλλημα "Full HD OLED TV ή 4K LCD TV;" Στην LG υποστηρίζουν ότι η ποιότητα της απεικόνισης είναι σημαντικότερη της ανάλυσης, αυτή τη στιγμή. Το γεγονός ότι το dimming του OLED πάνελ γίνεται σε επίπεδο pixel – και όχι με ομάδες LED, όπως συμβαίνει στις LCD TV – οδηγεί σε εικόνα με υψηλή αντίθεση, βαθύ μαύρο και πυκνά χρώματα, επιδόσεις οι οποίες, οδηγούν σε καλύτερες τηλεοράσεις, τουλάχιστο στη θεωρία. Φυσικά, τα οφέλη που προσφέρει η Υπερυψηλή Ανάλυση δεν μπορεί να τα παραβλέψει κανείς. Για το λόγο αυτό η LG αναμένεται να παρουσιάσει εμπορικά διαθέσιμα μοντέλα 4Κ OLED TV μέσα στο επόμενο έτος, με σημαντικά υψηλότερο κόστος, όπως είναι φυσικό.

  Αξίζει να αναφέρουμε ότι η LG σε λίγο χρόνο από σήμερα θα καλύπτει κάθε πιθανή εκδοχή των mainstream τεχνολογιών απεικόνισης με εμπορικά διαθέσιμα μοντέλα, καθώς στη γκάμα της περιλαμβάνονται Curved 4K LCD TVs (65/55UC970V), Flat 4Κ LCD TVs (στις σειρές 9xx και 8xx), Flat OLED HDTVs, ενώ θα προστεθούν οι επερχόμενες Curved OLED UHD TVs (7765EC980V, 65EC970V).




5 Stars Average Rating   αστέρια για το άρθρο OLED TV ή 4K LCD TV;
Μέση Βαθμολογία 5 από 5 αστέρια, με βάση 30 βαθμολογήσεις.




Ηλεκτρικές Συσκευές

Μαγειρικά Σκεύη

Μηχανές Καφέ

Οικιακή Φροντίδα

Προετοιμασία Πρωινού




Προετοιμασία Φαγητού

Προϊόντα Βρεφανάπτυξης

Προσωπική Φροντίδα

Σκούπες

Συσκευές Σιδερώματος

Φωτογραφία - Βίντεο

Τηλεοράσεις

Βιντεοπροβολείς

Home Cinema

Blue Ray - DVD Players




Ήχος

Αξεσουάρ

Απορροφητήρες

Εντοιχιζόμενες Συσκευές

Καταψύκτες

Κουζίνες Ελεύθερες

Πλυντήρια Ρούχων




Πλυντήρια Πιάτων Ελεύθερα

Πλυντήρια - Στεγνωτήρια

Στεγνωτήρια

Ψυγεία

Laptop

Tablets

Οθόνες

Αξεσουάρ Υπολογιστών

Εκτυπωτές




Πολυμηχανήματα

Gaming

Software

GPS-Πλοήγηση

Διαδικτυακά Προϊόντα

Ασύρματα Τηλέφωνα

Κινητά Τηλέφωνα

Σταθερά Τηλέφωνα

Gadgets

Αξεσουάρ




Ανεμιστήρες

Ηλεκτρικές Κουβέρτες

Θερμαντικά

Θερμοσίφωνες

Κλιματιστικά




Αριθμομηχανές

Μετρητές - Ανιχνευτές Χρημάτων

Ταμειακές Φορολογικές Μηχανές

Συσκευές FAX