m menu image  m home m cart

Elephone P8000

  Η Elephone είναι μία μάλλον άγνωστη κατασκευάστρια στην Ελληνική αγορά, ωστόσο στην Κίνα γνωρίζει αρκετή επιτυχία με συσκευές που συνδυάζουν “δυνατά” χαρακτηριστικά και χαμηλή τιμή.

  Η συσκευή διαθέτει οθόνη 5,5 ιντσών LCD IPS με ανάλυση 1080 x 1920 pixels και μεταλλικό πλαίσιο και βασίζεται στο MediaTek MT6753 SoC, που διαθέτει μεταξύ άλλων οκταπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στο 1,3GHz και συνοδεύεται από 3GB RAM και 16GB αποθηκευτικού χώρου που επεκτείνεται με την χρήση κάρτας μνήμης microSD ενώ επιπλέον επιδεικνύει δυνατότητες 4G και είναι Dual SIM.

Οθόνη και εξοπλισμός

  Η οθόνη του Elephone P8000 είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του, αφού προσφέρει μεγάλη επιφάνεια εργασίας και άνεση, και σχετικά καλή χρωματική απόδοση και ευκρίνεια. Πιο συγκεκριμένα, είναι τύπου IPS LCD OGS και υποστηρίζει ανάλυση 1080 x 1920 pixels (401ppi), οπότε οι… άπιστοι μην ελπίζετε ότι θα μπορείτε να παρατηρείτε τα εικονοστοιχεία του πάνελ, παρά μόνο αν προμηθευτείτε μεγεθυντικό φακό.

  Αυτό πάντως που θα απολαύσετε στο συγκεκριμένο smartphone είναι η άνεση που προσφέρει στο σερφάρισμα στο Internet, την αναπαραγωγή video αλλά –και γιατί όχι- το gaming.

  Και αφού φτάσαμε στην GPU, να αναφέρουμε ότι ενσωματώνεται σε ένα αρκετά κοινότυπο σε συσκευές του είδους SoC (System-On-Chip) και πιο συγκεκριμένα στο MediaTek MT6753, το οποίο ενσωματώνει οκταπύρηνη, 64-bit CPU με συχνότητα λειτουργίας 1,3GHz (Cortex-A53) και την GPU τύπου Mali-T720. Το δημοφιλές από τους Κινέζους κατασκευαστές SoC συνοδεύεται από 3GB RAM και από 16GB αποθηκευτικού χώρου, που επεκτείνεται με την χρήση κάρτας μνήμης microSD έως και κατά 128GB.

  Η συσκευή κατά τα άλλα εξοπλίζεται με WiFi 802.11a/b/g/n, με Bluetooth 4.0, με GPS και FM radio, προσφέρει συμβατότητα με δίκτυα 4G LTE ενώ διαθέτει δύο υποδοχές για ισάριθμες microSIM κάρτες.

  Επίσης εξοπλίζεται με αισθητήρα ανάγνωσης δαχτυλικών αποτυπωμάτων, τον οποίο η εταιρεία ονομάζει Press Touch ID που λειτουργεί αρκετά καλά και με αρκετά καλή ταχύτητα και ακρίβεια. Η συσκευή δεν υποστηρίζει πάντως NFC, ούτε ασύρματη φόρτιση αλλά τουλάχιστον υποστηρίζει fast-charging (2Α Quick Charge). Ανάμεσα στα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Elephone P8000 είναι η τεράστια μπαταρία των 4165mAh που προσφέρει (15,2Wh/4000mAh rated) και η οποία σύμφωνα με την εταιρεία θα σας καλύψει για δύο με τέσσερις μέρες, ανάλογα την χρήση που θα κάνετε.

Κάμερα

  Το Elephone P8000 όπως και κάθε σύγχρονο smartphone ενσωματώνει δύο κάμερες, μία στην πρόσοψη για βιντεοσυζητήσεις και selfies και μία στο πίσω μέρος για υψηλών απαιτήσεων φωτογραφήσεις και λήψη βίντεο. Η κάμερα στην πρόσοψη του Elephone P8000 βασίζεται σε αισθητήρα 5,0 Megapixels, και αποδίδει σχετικά καλά, αλλά όχι τόσο καλά όσο περιμέναμε από μία κάμερα με τέτοιου μεγέθους αισθητήρα με τον θόρυβο να κάνει την εμφάνιση του, ενώ και η λεπτομέρεια να μην βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο.

  Η κύρια κάμερα, βασίζεται σε αισθητήρα 13 Megapixels που έχει κατασκευάσει η Samsung και συνοδεύεται από LED flash. Επιτρέπει στον χρήστη να τραβήξει φωτογραφίες σε ανάλυση 13 Megapixels (4160 x 3120 pixels). Πρόκειται για μία αρκετά καλή κάμερα, αν συνυπολογιστεί το κόστος της συσκευής, και οι υποψιασμένοι για την επένδυση τους χρήστες θα μείνουν ευχαριστημένοι από τα αρχεία που προσφέρει, και τα οποία έχουν καλή σχετικά χρωματική απόδοση.

Λογισμικό

  Το λογισμικό της συσκευής, βασίζεται στο Android 5.1 Lollipop, πάνω από το οποίο η εταιρεία έχει εγκαταστήσει τον δικό της launcher προσφέροντας ορισμένα ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Έτσι, ενώ απουσιάζει το “συρτάρι” των εφαρμογών του Android, και όλες οι εφαρμογές με το που κατέβουν εγκαθίστανται στην αρχική οθόνη (όπως συμβαίνει για παράδειγμα και με το Emotion UI της Huawei) τουλάχιστον ο χρήστης έχει την δυνατότητα να τις οργανώσει σε φακέλους.

  Αν εξαιρέσουμε την προσθήκη της λειτουργίας μενού (ενεργοποιείται με το που πατήσετε το αριστερό capacitive πλήκτρο) και την λειτουργία των φακέλων (με την λειτουργία “Κοντινές Εφαρμογές ή Nearby Applications, κάθε φορά που ανοίγετε έναν φάκελο, έχετε πρόσβαση και στους υπόλοιπους με swipes αριστερά και δεξιά στην οθόνη χάρη σε μία σειρά από “καρτέλες”) δεν υπάρχει κάτι άλλο σημαντικό για να μοιραστούμε μαζί σας για το UI της Elephone, το οποίο βρίσκεται πάνω από το Android 5.1 Lollipop.

  Πατώντας το αριστερό πλήκτρο, έχετε πρόσβαση σε ένα μενού λειτουργιών, που σας επιτρέπουν την αλλαγή της ταπετσαρίας ή του θέματος, την προσθήκη widgets, την διαχείριση downloads, την ρύθμιση του Launcher (μπορείτε να επιλέξετε να γίνεται κυκλική εναλλαγή ανάμεσα στις “οθόνες”, να αλλάξετε ελαφρώς το μέγεθος των εικονιδίων αλλά και να ενεργοποιήσετε την επιλογή “Lock Launcher Editing Status” ώστε να μην επιτρέπεται καμία αλλαγή από τρίτους (αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει αφαίρεση ή εγκατάσταση εφαρμογών επίσης από το παιδί σας κ.ά) ενώ προσφέρεται και πρόσβαση στις γενικές ρυθμίσεις.

  Το κέντρο ενεργειών και ειδοποιήσεων παραμένει όμοιο –και στις λειτουργίες του- με εκείνο του "stock" Android 5.1 Lollipop ενώ και η περιοχή με τις ρυθμίσεις δεν έχει ουσιαστικές αλλαγές, με την αισθητική να παραμένει απαράλλαχτη. Δύο βασικές διαφορές (προσθήκες) αφορούν στις ρυθμίσεις της οθόνης χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας MiraVision, κάποιες ρυθμίσεις που αφορούν στον ήχο καθώς και στον Fingerprint Reader.

  Με την τεχνολογία MiraVision, ο χρήστης μπορεί να επέμβει στην απόδοση της λειτουργίας της οθόνης. Έτσι, έχει την δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε τρία προφίλ για την χρωματική απόδοση (Standard, Vivid και User Mode) ενώ υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης δυναμικής αντίθεσης (Dynamic Contrast) που είναι ένα αρκετά ωραίο χαρακτηριστικό. Εφόσον ο χρήστης επιλέξει το προφιλ “User Mode”, έχει την δυνατότητα να επέμβει χειροκίνητα στην αντίθεση, στον κορεσμό των χρωμάτων, στην φωτεινότητα και στην οξύτητα (sharpness) καθώς και στην θερμοκρασία χρώματος.

  Όσον αφορά στο λογισμικό για τον αισθητήρα ανάγνωσης δαχτυλικών αποτυπωμάτων, η ρύθμιση που προσφέρει είναι αρκετά απλή και δεν απαιτεί πολύ χρόνο, ενώ λειτουργεί σε απλώς ικανοποιητικό επίπεδο (60-70% περίπου επιτυχίας). 

  Η εταιρεία έχει εγκαταστήσει κάποιες εφαρμογές, ωστόσο η προσφορά της απέχει πολύ από αυτό που ονομάζουμε σήμερα… bloatware. Έτσι, υπάρχει η εφαρμογή “Service”, με την βοήθεια της οποίας μπορείτε να υποβάλλετε ερωτήσεις ή ακόμα και προτάσεις στην Elephone σχετικά με την εμπειρία σας με τον προϊόν της καθώς και να το αξιολογήσετε.

  Προσφέρονται εφαρμογές για την διαχείριση των ειδοποιήσεων (Notification Management) και των downloads (Download Management), εφαρμογή Personalization (κάνει ακριβώς το ίδιο με το γρήγορο μενού που περιγράψαμε παραπάνω και σας δίνει την δυνατότητα να επιλέξετε Θέμα), εφαρμογή File Manager και SIM Toolkit καθώς και εφαρμογή για την αναβάθμιση του λογισμικού (Wireless updates).

  Επίσης θα βρείτε τις εφαρμογές FM Radio, Maps, Voice Search (Google Now), Google Settings, YouTube, Music, Calculator, Calendar, Clock, Sound Recording, Downloads, Search, Google, Email, Gmail, Hangouts, Camera, Gallery, Play Store, Browser, Contacts, Messaging, Phone και φυσικά εφαρμογή για τις ρυθμίσεις (Settings), στον κατάλογο των οποίων μπορείτε βεβαίως να εισέλθετε και από το κέντρο ειδοποιήσεων.

 



5 Stars Average Rating   αστέρια για το άρθρο Elephone P8000
Μέση Βαθμολογία 5 από 5 αστέρια, με βάση 54 βαθμολογήσεις.




Ηλεκτρικές Συσκευές

Μαγειρικά Σκεύη

Μηχανές Καφέ

Οικιακή Φροντίδα

Προετοιμασία Πρωινού




Προετοιμασία Φαγητού

Προϊόντα Βρεφανάπτυξης

Προσωπική Φροντίδα

Σκούπες

Συσκευές Σιδερώματος

Φωτογραφία - Βίντεο

Τηλεοράσεις

Βιντεοπροβολείς

Home Cinema

Blue Ray - DVD Players




Ήχος

Αξεσουάρ

Απορροφητήρες

Εντοιχιζόμενες Συσκευές

Καταψύκτες

Κουζίνες Ελεύθερες

Πλυντήρια Ρούχων




Πλυντήρια Πιάτων Ελεύθερα

Πλυντήρια - Στεγνωτήρια

Στεγνωτήρια

Ψυγεία

Laptop

Tablets

Οθόνες

Αξεσουάρ Υπολογιστών

Εκτυπωτές




Πολυμηχανήματα

Gaming

Software

GPS-Πλοήγηση

Διαδικτυακά Προϊόντα

Ασύρματα Τηλέφωνα

Κινητά Τηλέφωνα

Σταθερά Τηλέφωνα

Gadgets

Αξεσουάρ




Ανεμιστήρες

Ηλεκτρικές Κουβέρτες

Θερμαντικά

Θερμοσίφωνες

Κλιματιστικά




Αριθμομηχανές

Μετρητές - Ανιχνευτές Χρημάτων

Ταμειακές Φορολογικές Μηχανές

Συσκευές FAX