m menu image  m home m cart

Cubot X9

Hands-on: Cubot X9

  Το Cubot X9 στην πίσω πλευρά (και στο πλάι) μοιάζει αρκετά με κάποιο από τα κινητά της Apple, αλλά αυτό δεν μας προκαλεί πλέον έκπληξη. Ποιοτικά είναι κατασκευασμένο από πλαστικό καλής ποιότητας, με μηδενικούς τριγμούς και μία υφή πολυτέλειας που εκπλήσσει και το κατατάσσει πολύ ψηλά σε θέματα εμφάνισης και ποιότητας. Στο εσωτερικό του Χ9 θα βρείτε μία Li-Ion μπαταρία με χωρητικότητα μόλις 2200 mAh, που θα σας καλύψει τις ανάγκες για περίπου 1.5 ημέρα εντατικής χρήσης. Μάλλον μία ημέρα αν το πιέσετε αρκετά. Η οθόνη του γράφει 3.5 ώρες λειτουργίας μέχρι να μηδενιστεί η μπαταρία - αν σας λέει κάτι αυτό. Πρακτικά με λίγα λόγια, έχει ίδια αυτονομία με το iPhone 6.


 Οι διαστάσεις του σαν συσκευή είναι εξαιρετικές. Το μέγεθός του δεν ξεπερνά τα 143.5 x 72.5 x 6.9 χιλιοστά, ενώ το βάρος του δεν ξεπερνάει τα 124 γραμμάρια, δημιουργώντας πρακτικά όλες εκείνες τις συνθήκες που θέλει ένας «ψαγμένος» χρήστης, από ένα τόσο αξιόλογο smartphone. Η πίσω πλευρά του όπως αναφέραμε παραπάνω, μοιάζει αρκετά με αυτή του iPhone 6, ενώ περιμετρικά της συσκευής θα βρείτε το volume rocker για την ρύθμιση του ήχου στο ακουστικό, το πλήκτρο On/Off και την υποδοχή για τις 2 κάρτες SIM (μία nano SIM, μία micro SIM) ή μία κάρτα nano SIM και μία κάρτα μνήμης microSD, με μέγιστη χωρητικότητα 64GB. Όπως καταλαβαίνετε ακολουθεί το παράδειγμα γνωστών μοντέλων όπως τα DooGee DG900, UMI Zero, με μία υποδοχή για κάρτες SIM/microSD ταυτόχρονα, έτσι θα πρέπει να αποφασίσετε τι θέλετε, (2 κάρτες SIM, ή 1 SIM + 1 microSD) την ίδια στιγμή.


  Ένα αρκετά δυνατό ηχείο θα βρείτε στο κάτω μέρος της πίσω πλευράς της συσκευής, ενώ στην κορυφή της θα βρείτε μια κάμερα 13Mpixels με φλας και αυτόματη εστίαση, που της χαρίζουν επιδόσεις αντίστοιχες συσκευών με «καλές» 8άρες κάμερες. Ο φακός της αποτελείται από 5 στοιχεία, προσφέρει καλές φωτογραφίες και λίγο καλύτερα video clips full HD ανάλυσης. Υποστηρίζει τις πιο γνωστές λειτουργίες της αγοράς, όπως αναγνώριση προσώπου, χαμόγελου, διαθέτει λήψη panorama, burst mode, beauty face λειτουργία, magic autofocus κ.α. Μπροστά θα βρείτε μία ακόμα κάμερα με ανάλυση 8.0MPixels, 88 μοίρες μέγιστη γωνία λήψης για πολύ καλά selfies και καλή λεπτομέρεια κάτω από τις ιδανικές συνθήκες.


 Η οθόνη του Cubot X9 είναι IPS τεχνολογίας, με καλά επίπεδα θέασης ακόμα και υπό γωνία, ενώ η ανάλυσή της αγγίζει τα 720p (1280 x 720 pixels) με 16:9 απεικόνιση και 294 ppi, τιμή αρκετά ικανοποιητική. Το μέγεθός της αγγίζει τις 5 ίντσες και βρίσκεται πάνω στην χρυσή τομή – κατά την γνώμη μου- πάνω σε θέματα ευχρηστίας, λειτουργικότητας και αποδοτικότητας σε καθημερινή χρήση.

  Με dual SIM λειτουργία, το Cubot X9 δέχεται δύο κάρτες SIM (μία nano SIM και μία micro SIM) από τις οποίες η μία λειτουργεί μόνιμα σε 3G/WCDMA δίκτυο και η δεύτερη σε GSM 850/900/1800/1900 MHz. Στα ενδότερα διαθέτει τον γνωστό MT6592M SoC, με low power consumption που ενσωματώνει 8 πυρήνες Cortex A7 χρονισμένους στο 1.4GHz, 1MB Shared L2 μνήμης και την -παλιά πλέον- Mali 450MP GPU (700MHz) με full HD video decoding υποστήριξη και συμβατότητα με το πρότυπο H.265.

  Η διαθέσιμη μνήμη του είναι 16GB από τα οποία περίπου 12,91GB είναι διαθέσιμα στον χρήστη, ενώ στις προεγκατεστημένες εφαρμογές δεν θα βρείτε καμία περιττή. Μόνο τα απολύτως απαραίτητα, χωρίς bloatware, κινέζικα ή διαφημιστικά apps, όπως άλλωστε το συνηθίζει η Cubot στα περισσότερα μοντέλα της.

  Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της συσκευής θα πρέπει να αναφέρουμε την εξαιρετική λειτουργία του WLAN (με καλό σήμα ακόμα και αρκετά μέτρα μακριά από το router), Bluetooth 4.0 συμβατότητα, Hotknot υποστήριξη για ανταλλαγή δεδομένων ασύρματα με ένα άγγιγμα των οθονών μεταξύ 2 συμβατών συσκευών και τον αρκετά καλό GPS δέκτη του. Φυσικά διαθέτει όλα εκείνα τα «καλούδια» για χρήση της συσκευής χωρίς... επαφή, με air gestures για την πιο άνετη διαχείριση χρήσιμων εφαρμογών (κάμερα, FM Radio, μουσική, Έκθεση, αυτόματη απάντηση κ.α.) αλλά και finger gestures πάνω στην οθόνη για συντομεύσεις απευθείας από την οθόνη κλειδώματος (ενεργοποίηση/απενεργοποίηση οθόνης). Για τους πιο απαιτητικούς, το Cubot X9 έχει λειτουργία για χρήση της συσκευής με γάντια πάνω στην οθόνη αφής. Πρόκειται για μια λειτουργία που αυξάνει την ευαισθησία της οθόνης σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορείτε να την χρησιμοποιείτε ακόμα και με γάντια.


 



5 Stars Average Rating   αστέρια για το άρθρο Cubot X9
Μέση Βαθμολογία 5 από 5 αστέρια, με βάση 29 βαθμολογήσεις.




Ηλεκτρικές Συσκευές

Μαγειρικά Σκεύη

Μηχανές Καφέ

Οικιακή Φροντίδα

Προετοιμασία Πρωινού




Προετοιμασία Φαγητού

Προϊόντα Βρεφανάπτυξης

Προσωπική Φροντίδα

Σκούπες

Συσκευές Σιδερώματος

Φωτογραφία - Βίντεο

Τηλεοράσεις

Βιντεοπροβολείς

Home Cinema

Blue Ray - DVD Players




Ήχος

Αξεσουάρ

Απορροφητήρες

Εντοιχιζόμενες Συσκευές

Καταψύκτες

Κουζίνες Ελεύθερες

Πλυντήρια Ρούχων




Πλυντήρια Πιάτων Ελεύθερα

Πλυντήρια - Στεγνωτήρια

Στεγνωτήρια

Ψυγεία

Laptop

Tablets

Οθόνες

Αξεσουάρ Υπολογιστών

Εκτυπωτές




Πολυμηχανήματα

Gaming

Software

GPS-Πλοήγηση

Διαδικτυακά Προϊόντα

Ασύρματα Τηλέφωνα

Κινητά Τηλέφωνα

Σταθερά Τηλέφωνα

Gadgets

Αξεσουάρ




Ανεμιστήρες

Ηλεκτρικές Κουβέρτες

Θερμαντικά

Θερμοσίφωνες

Κλιματιστικά




Αριθμομηχανές

Μετρητές - Ανιχνευτές Χρημάτων

Ταμειακές Φορολογικές Μηχανές

Συσκευές FAX